KOLAC OD JABUKA

Ovaj kolac sam jos davno prepisala iz casopisa Blic Zena i jako cesto mi proleti kroz glavu i setim ga se ali uvek napravim nesto drugo.
Evo isproban je, istvarno ukusan kolac za sve ljubitelje jabuka.....

KORA:400 gr brasna,200 gr mekog sira za pitu,100 gr secera,60 ml mleka,60 ml ulja,1 jaje,1 prasak za pecivo....
ZA FIL:1 kg jabuka,100 gr grozdjica,80 gr secera,1 kasicica cimeta......

Sir pomesajte sa mlekom,uljem,jajetom i secerom.Dodajte mu brasno prosejano sa p.pecivom,napravite homogeno testo.Razvucite testo i stavite u podmazan pleh(JA SAM PEKLA U KOCKASTOJ TEPSIJI OD RERNE,DIMENZIJA 30 puta 30 cm.MOZETE PRAVITI I U MANJOJ ONDA CE VAM KORICA BITI DEBLJA)..Jabuke operite,ogulite i izvadite im srca pazite da ostanu cele(KAO KADA PRAVIMO TULUMBE).Isecite jabuke na tanke kolutice i poredjajte ih po testu da nalezu jedna na drugu.Preko jabuka stavite namocene grozdjice i po secerite celi kolac sa secerom koji ste izmesali sa cimetom.Pecite na 200 stepeni oko 30 min.

Primjedbe

Popularni postovi