KOLAC OD JABUKA
Ovaj kolac sam jos davno prepisala iz casopisa Blic
Zena i jako cesto mi proleti kroz glavu i setim ga se ali uvek napravim
nesto drugo.
Evo isproban je, istvarno ukusan kolac za sve ljubitelje
jabuka.....
KORA:400 gr brasna,200 gr mekog sira za pitu,100 gr secera,60
ml mleka,60 ml ulja,1 jaje,1 prasak za pecivo....
ZA FIL:1 kg jabuka,100
gr grozdjica,80 gr secera,1 kasicica cimeta......
Sir
pomesajte sa mlekom,uljem,jajetom i secerom.Dodajte mu brasno prosejano
sa p.pecivom,napravite homogeno testo.Razvucite testo i stavite u
podmazan pleh(JA SAM PEKLA U KOCKASTOJ TEPSIJI OD RERNE,DIMENZIJA 30
puta 30 cm.MOZETE PRAVITI I U MANJOJ ONDA CE VAM KORICA BITI
DEBLJA)..Jabuke operite,ogulite i izvadite im srca pazite da ostanu
cele(KAO KADA PRAVIMO TULUMBE).Isecite jabuke na tanke kolutice i
poredjajte ih po testu da nalezu jedna na drugu.Preko jabuka stavite
namocene grozdjice i po secerite celi kolac sa secerom koji ste izmesali
sa cimetom.Pecite na 200 stepeni oko 30 min.
Primjedbe
Objavi komentar