PITA OD COKOLADE
Odlican receptic sa Kulinarike za dvobojnu pitu od
cokolade i lesnika.
Nama je se jako dopala i smazali smo ju za
cas,odlicno ide uz kaficu ili caj.....
ZA PRVO TESTO: 1 jaje
100 g šećera
100 g margarina
60 g mlevenih propečenih lešnjaka
100 gr brašna tip 400....
ZA DRUGO TESTO:4 jaja
100 g šećera
150 g margarina
100 g čokolade
1 kasika brašna tip 400.....
ZA GLAZURU: 60 g margarina
100 g čokolade
3 kasika mleka ....
Penasto izmešati jaje i šećer, dodajte omekšali margarin, mlevene lešnjake i brašno.
Manji lim (20x30 cm) premažite margarinom i pospite brašnom, u njega rasporedite testo.
Stavite peći u rernu zagrijanu na 180 °C i pecite oko 10 minuta.......
ZA DRUGO TESTO:
Penasto izmešajte žumanjke sa šećerom, dodajte omekšali margarin, otopljenu čokoladu, brašno i lagano dodajte sneg od belanjaka.
Na pola pečeno prvo testo stavite drugu smesu testa. Rernu smanjite na 150 °C i pecite oko 50 minuta.
ZA GLAZURU:
Margarin i čokoladu uz dodatak mleka otopite na pari.
Kad se glazura malo ohladi prelijte je preko kolača.
Primjedbe
Objavi komentar