NAJ PITA SA SIROM
Za sve ljubitelje kolaca od sira ovo je odlicna,meka
pita sa notom limuna u sebi.
Pravila sam po receptu sa
Kulinarike....
TESTO:
250 g. ostro brasno
170 g. maslaca
100 g. secera
4 zumanjka
1/3 praska za pecivo
1 vanilija secer ....
FIL:4 belanca
150 g. secera
1/2 kg. sira za pitu(JA SAM KORISTILA DOMACI KOJI SAMA PRAVIM)
2 kasike pune griza
1 vanili secer
korica celog limuna ......
Sve sastojke za testo zamesiti rukom.
Od testa odvojiti 2/3 za prvu koru, a 1/3 ide gore (trakice).
2/3 tijesto razvaljati izmedu dvije prozirne folije.
Staviti u srednje velicine lim, oblozen papirom za pecenje ili podmazati i pobrasniti.
1/3 testa staviti u frizider dok pripremimo fil.
FIL:
Belanca skupa s obe vrste secera izmiksati u cvrsti saum.
Sir ocediti ako ima tekucine, promjesati, dodati mu limunovu koricu i griz.
Sjediniti sa saumom od belanaca
Fil ravnomerno rasporediti na prvu koru.
A od preostalog testa koje isto razvljamo Izrezati testo na trakice, pa poredati odozgo preko fila.
Peci na 180 stepeni.
Peci dok ne dobije lepu rumenu boju.
Po zelji moze se posuti secerom u prahu kada pita malo ohladi.
250 g. ostro brasno
170 g. maslaca
100 g. secera
4 zumanjka
1/3 praska za pecivo
1 vanilija secer ....
FIL:4 belanca
150 g. secera
1/2 kg. sira za pitu(JA SAM KORISTILA DOMACI KOJI SAMA PRAVIM)
2 kasike pune griza
1 vanili secer
korica celog limuna ......
Sve sastojke za testo zamesiti rukom.
Od testa odvojiti 2/3 za prvu koru, a 1/3 ide gore (trakice).
2/3 tijesto razvaljati izmedu dvije prozirne folije.
Staviti u srednje velicine lim, oblozen papirom za pecenje ili podmazati i pobrasniti.
1/3 testa staviti u frizider dok pripremimo fil.
FIL:
Belanca skupa s obe vrste secera izmiksati u cvrsti saum.
Sir ocediti ako ima tekucine, promjesati, dodati mu limunovu koricu i griz.
Sjediniti sa saumom od belanaca
Fil ravnomerno rasporediti na prvu koru.
A od preostalog testa koje isto razvljamo Izrezati testo na trakice, pa poredati odozgo preko fila.
Peci na 180 stepeni.
Peci dok ne dobije lepu rumenu boju.
Po zelji moze se posuti secerom u prahu kada pita malo ohladi.
Primjedbe
Objavi komentar