MEDENO SRCE
Medeno srce je slatkis koji svi vole,i mladi i stari a ovaj
recept je isti ukusom kao original.
Ja ga vec par godina pravim po ovom
receptu i nemenjam ga,probajte stvarno je odlican kolac.
Ja sam ovaj put
kada je kolac bio gotov vadila medena srca i ukrasavala ih
cokoladom,onda ima vise posla oko njih a vi ako necete tako mozete
gotov kolac da secete na stanglice ili kocke....
POTREBNO
JE:2,5 dcl ostrog brasna,2,5 dcl mekog brasna,3 dcl secera,3 dcl
mleka,10 kasika pekmeza od kajsije,2 kasicice sode bikarbone,2 kasicice
cimeta...
FIL:200 gr cokolade,8 kasika pekmeza od kajsije.....
GLAZURA:200
gr cokolade,60 gr margarina.....
Sve sastojke za testo pomesati,prvo
suve a onda u njih dodati tecne sastojke.
Polovinu izliti u najvecu
podmazanu i brasnom posutu tepsiju i zapeci toliko da se uhvati korica.
U
medjuvremenu za fil otopiti cokoladu zajedno sa pekmezom.
Fil preliti
preko zapecene kore a preko fila staviti i drugi deo testa.
Kolac vratiti
u rernu i jos peci 20-25 min. na 180 stepeni.
Za glazuru otopiti
margarin i cokoladu,preliti preko gotovog i ohladjenog kolaca.....
Primjedbe
Objavi komentar